fbpx

Blog

Home  /  Blog   /  Nieuw: buikdanslessen voor kinderen

Nieuw: buikdanslessen voor kinderen

Bij dansschool 5678 kunnen kinderen straks leren buikdansen

“Buikdans is meer dan shaken als Shakira”

Lichtervelde Bij dansschool 5678 in de Ketelbuiserstraat kunnen kinderen binnenkort buikdanslessen volgen. Eline Daveloose (23) zal de jonge dansers alles leren over het oriëntaals dansen. “Buikdans is veel meer dan shaken als Shakira. Je moet al je spieren weten zitten én kunnen gebruiken.”

De dansschool van Kevin Gunst en Femke Piette verhuisde een jaar geleden van de Hoogwielkestraat naar de Ketelbuizerstraat, in het gebouw waar vroeger poetsbedrijf Pico Bello gevestigd was. Het nieuwe werkjaar start pas op 7 september, maar ook nu wordt er al gedanst. Inhaallessen, want ook de dansschool moest door corona even dicht. “Wie zich bij ons inschrijft, krijgt sowieso alle lessen waarvoor hij of zij betaald heeft”, verzekert Kevin. “Dat geven we de mensen die nu inschrijven ook mee, want er is toch wel wat angst voor bijvoorbeeld een nieuwe lockdown. Maar er zijn nu wel al meer mensen ingeschreven dan vorig jaar deze tijd.”

Show afgelast

Dansschool 5678 pakt het komende werkjaar uit met een opvallende nieuwigheid: buikdans voor kinderen. Eline Daveloose (23), die al tien jaar buikdanst en op haar 16de een gouden plak veroverde op de wedstrijd Stars of Bellydance in Oostkamp, is de lesgeefster van dienst. Kinderen – meisjes én jongens – vanaf 7 jaar zijn welkom voor de lessen, die starten op dinsdag 8 september om 17 uur.

“Eigenlijk was het niet onze bedoeling buikdanslessen aan te bieden”, verklapt Kevin. “Maar omdat Eline die dans toch onder de knie heeft, wilden we een act verwerken in onze show in mei. Die kon uiteindelijk niet doorgaan door de coronamaatregelen, maar de jonge gelegenheidsdanseressen hadden wel de smaak te pakken. Dus nemen we buikdans nu ook op in ons vast aanbod.”

Technische dans

Ouders die spontaan de wenkbrauwen fronsen bij de gedachte van hun dochter of zoon, sensuele heupbewegingen makend in een suggestieve outfit, hebben het bij het verkeerde eind. “Met deze lessen willen we net aantonen dat er helemaal niets erotisch is aan buikdans”, zegt danslerares Eline. “Buikdans is een sport, een heel technische dans waarbij je al je spieren moet weten zitten en kunnen gebruiken. Er komt dus veel meer bij kijken dan wat shaken als Shakira.

Afwisseling

Eline geloof alvast dat buikdansen heel wat kinderen kan aanspreken. “Ik denk dat het er heel aantrekkelijk uitziet. Je ziet buikdans op televisie of in sommige hotels, met die sierlijke bewegingen en kleurrijke pakjes. En ook niet onbelangrijk: het is iets helemaal anders dan bijvoorbeeld hiphop of moderne dans. Ideaal voor wie van afwisseling houdt. En je legt ondertussen een heel goede basis voor andere dansvormen, net als wie ballet doet bijvoorbeeld.”

Dansschool 5678 biedt gratis proeflessen buikdans aan. Een volledig jaar buikdans volgen kost 149 euro. Meer info via deze pagina: Buikdans.

Bron: https://kw.be/nieuws/samenleving/bij-dansschool-5678-kunnen-kinderen-straks-leren-buikdansen-moeilijker-dan-shaken-als-shakira/article-normal-457229.html

Sorry, the comment form is closed at this time.