fbpx

Blog

Home  /  Blog   /  Dansschool 5678 in de krant

Dansschool 5678 in de krant

Dansschool 5678 is nieuw vanaf september en vervangt Q-Dance

Lichtervelde

Dansschool Q-Dance houdt er na deze zomer mee op. Dansschool 5678 neemt vanaf september de plaats in. En dit binnen hetzelfde gebouw in de Hoogwielkestraat. Kevin Gunst (33), die Q-Dance al samen runde met Qoya Oplinus, baat de nieuwe dansschool samen met zijn vriendin Femke Piette uit.

“Toen Qoya besliste om ermee te stoppen, heeft ze me de vraag gesteld om verder te doen. Dat was echter geen evidente keuze. De laatste twee jaar runde ik de dansschool samen met haar. Ik heb uiteindelijk beslist om over te nemen, maar met een nieuw beleid voor top kwaliteit! Met deze twist gaan we voor een dansschool die swingt”, opent Kevin Gunst. “ We geven zelf al les in andere dansscholen en hebben dus een heel drukke agenda.”

Vandaar dat de nieuwe dansschool voorlopig met een beperkt lessenpakket start en enkel op woensdag, donderdag en zaterdag open is. “We hebben het uurrooster grondig aangepakt, want alles moet uiteindelijk ook passen binnen ons idee. Qua organisatie staat alles op punt. We moeten de dansschool enkel nog wat renoveren naar onze wensen.”

Ledenbeheer.be

Voor Kevin Gunst vormt dansen zowat de rode draad door zijn leven. “Ik ben al zo’n 15 jaar bezig met dansen en intussen ben ik daarnaast ook nog met een zelfstandige activiteit gestart. Met ledenbeheer.be heb ik een gebruiksvriendelijke online toepassing opgestart die ledenregistratie en het beheer daarvan automatiseert. We zijn ook nog op zoek naar financiering voor de uitbreiding ervan.

Een sportclub runnen houdt uiteindelijk meer in dan wekelijks lessen geven. Als sportclub ben je verantwoordelijk voor vele dingen. Je moet ten eerste in orde zijn met verschillende regels (denk maar aan de recente GDPR-wetgeving), inschrijvingen verwerken, leden informeren, verzekeringen… Elk sportjaar moet je berekenen hoeveel een les moet kosten en hoe je trouwe sporters kunt belonen door middel van kortingen. De sporters moeten hiernaast in correcte groepen ingedeeld worden, liefst volgens leeftijd en niveau.”

Kortom: heel wat papierwerk en communicatie zijn belangrijke zaken die niet meteen zichtbaar zijn, maar wel heel wat tijd in beslag nemen. “Ledenbeheer.be zorgt ervoor dat je de focus terug kan leggen op de sportclub en niet meer op de cruciale maar tijdrovende administratie, opvolging en communicatie. Dit is alvast iets nieuws binnen de sportwereld.

Dit alles zorgt voor een drukke agenda. Zondag staat Kevin ook op KW Danst in Roeselare. “En dat net voor de recordpoging. Slowen? Dat doen we op elke muziek”, lacht Kevin. “Ik zag de top 100 van jullie slows. Enkel jammer dat deze nummers niet in een Spotify-lijst gegoten zijn.”

Slows blijven alvast in trek, maar niet meer per se voor openingsdansen op een trouw. “Koppels die bij ons komen voor hun openingsdans kiezen niet meer voor de traditionele slow. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dat bij iedereen het geval is. Tijdens onze zomerkampen merken we wel dat de jeugd er nog fan van is. Heel wat van de gasten, zowel jongens als meisjes, vragen nog geregeld om eens een slow te draaien.” Slows kunnen dus nog steeds jong en oud bekoren. (BV)

Sorry, the comment form is closed at this time.