fbpx

Kledingvoorschriften

Home  /  Kledingvoorschriften

WAAROM KLEDINGVOORSCHRIFTEN ?!

Kledingvoorschiften in de danslessen geeft een rustig beeld. Hierdoor kunnen de docenten de leerlingen goed controleren en corrigeren. Een docent(e) kan alleen goede aanwijzingen geven als de houding van het lichaam goed zichtbaar is. Onjuist uitdraaien kan bijvoorbeeld op korte of lange termijn resulteren in vervelende blessures. Zorg ervoor dat het ondergoed onder de danskleding niet zichtbaar is.

Zorg er voor dat de zolen altijd schoon zijn zodra je de danszaal binnen gaat. Het is niet toegestaan om zo op de sneakers of balletschoenen van buiten naar binnen te gaan !

De haren tijdens de lessen altijd vast!

In het algemeen geldt dat lange HAREN opgestoken moeten worden.

Bij klassiek ballet zitten de haren altijd vast in een propere dot, dit levert een elegante lijn op van het hoofd. De halslijn en schouders zijn goed zichtbaar als de haren opgestoken zijn, wat een goede houding bevordert en het corrigeren makkelijker maakt. Los haar (ook staart/vlecht) kan bij diverse oefeningen zoals een pirouette of springen oogletsel bij jezelf of anderen veroorzaken.

Clipdance en hiphop danst het prettigst met een hoge strakke staart.

Zorg dat je haren al vastzitten voordat je les binnengaat en dat het de gehele les blijft zitten.

Gelieve tijdens de lessen alle grote en losse sieraden af te doen. Deze kunnen letsel bij jezelf of anderen veroorzaken.

Hierbij dragen de meisjes een balletpakje, collant en balletschoenen, eventueel splitsole. Jongens dragen een zwarte mailliot of aansluitende kledij.

  • Préballet draagt optioneel een balletpakje, collant en demi-pointes. We leggen geen kleurverplichtingen op (neem een kijkje in ons aanbod bij Noola.be.).
  • Ballet beginners en halfgevorderden dragen hetzelfde verplichte lichtblauwe balletpak, collant en demi-pointes. Deze koop je aan de webshop van Noola (klik hier)
  • Ballet gevorderden draagt een verplicht zwart balletpak, collant en demi-pointes. Deze koop je aan de webshop van Noola (klik hier)
  • Pointes draagt een verplicht zwart balletpak, collant en pointes. Deze koop je aan de webshop van Noola (klik hier)

Breakdance is dan wel een stoere dans maar je komt toch in sportieve kledij naar de les (geen jeans). Kniebeschermers zijn aangeraden (neem een kijkje in ons aanbod bij Noola.be.)

Een breakdance muts is aanbevolen vanaf breakdance halfgevorderden, deze kun je in de dansschool kopen.

Draag makkelijk zittende kleding en vooral goede aerobic schoenen of danssneakers. Neem een handdoek en een flesje water mee. Zorg er voor dat de zolen altijd schoon zijn zodra je de danszaal binnen gaat. Het is niet toegestaan om zo op de sneakers van buiten naar binnen te gaan !

Danskledij kopen?

We bieden danskledij aan van hoge kwaliteit via Noola.

Ben je op zoek naar danskledij van hogere kwaliteit? Dan kunnen we je zeker verder helpen. In de dansschool hangen al een paar pasmaten van balletpakjes en onze collectie van 5678 shortjes, leggings, topjes, t-shirt en truien!

Je kunt alle danskledij in de webshop bestellen. Alle kleertjes worden in de dansschool geleverd, passen ze niet? Dan sturen wij ze gratis terug en ontvang je binnen de 10 dagen het correcte maatje.